leefstijl.jpg

Leefstijlcoaching

Werken aan een betere, gezondere en fijnere leefstijl

Wil jij jouw dagelijkse gewoontes veranderen? Met leefstijlcoaching krijg jij begeleiding en advies over voeding, beweging en gedrag. Bij SenW werken we met de BeweegKuur. Deze Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een leefstijlprogramma waarbij we stapsgewijs aan een gezondere leefstijl werken. Dit kan op individueel vlak of in groepsverband.

Wat is de BeweegKuur?

Bij het leefstijlprogramma BeweegKuur kijken we naar jouw persoonlijke doelen en wat het best bij jou past. Stimuleren van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering staan hierbij centraal. Het hebben van een ongezond gewicht, een grote buikomvang of een medische aandoening (zoals diabetes, een verhoogde bloeddruk of artrose) zijn redenen om te starten met de BeweegKuur.

De huisarts of praktijkondersteuner doet de eerste screening en verwijst je vervolgens door. De BeweegKuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Voor mensen met overgewicht en obesitas kost deze beweegkuur dus niets, al is het hebben van veel motivatie wel een vereiste.

Het traject van de BeweegKuur

De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waarbij we in een periode van twee jaar werken aan een betere, gezondere en fijnere leefstijl. De begeleidingsfase en de onderhoudsfase duren allebei 12 maanden. We starten met een kennismaking en intake met de leefstijlcoach. Daarna start de daadwerkelijke coaching met de leefstijlcoach, fysiotherapeut én diëtist.

Naast de individuele intakes vinden er ook groepsbijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor onder andere: stress, slapen, ontspanning, tijdsmanagement en verleiding & terugval. Als deelnemer heb je de gehele periode zelf de regie door middel van het stellen van eigen doelen; zelfmanagement staat daarbij centraal.

Samenwerking

De BeweegKuur is een samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk
  • Fysio on the Move
  • Gezond leefstijlcoaching
  • Diëtistenpraktijk Mirjam van Egmond

Contact

Heb je vragen over leefstijlcoaching/ de BeweegKuur? Buurtsport- en leefstijlcoach Vivian beantwoordt graag al jouw vragen.

Buurtsportcoach Vivian

Buurtsportcoach Vivian

E-mail: vivian.vandenherik@senw-br.nl

Telefoon: 06 48 51 58 09