Buiten spelen.jpg

Gratis bewegen

Gratis bewegen, gewoon doen!

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle kinderen en jongeren (<18 jaar) minder dan een uur per dag beweegt. Met de themacampagne ‘Gratis Bewegen, gewoon doen!’ van JOGG stimuleren we jongeren dagelijks meer te bewegen.

Bewegen kan in Nederland altijd en overal. JOGG wil kinderen en ouders/verzorgers laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje. Ook bij plaatselijke sport- en beweegaanbieders kunnen kinderen vaak gratis kennismaken. Bewegen past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Klik hier voor de mogelijkheden van gratis bewegen

GratisBewegen_RGB-transparant.png

De Daily Mile is ook een mooi voorbeeld van Gratis bewegen. Een heel eenvoudig, maar effectief beweeg concept wat wereldwijd op verschillende scholen wordt toegepast. De Daily Mile is een kort uitstapje uit het klaslokaal, de benen worden gestrekt en het brein even wakker geschud doormiddel van een rondje rennen of joggen. De afstand is rond de 1,6 km oftewel 1 mile. De impact kan enorm zijn! Niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

THE_DAILY_MILE

Klik hier voor meer informatie over The Daily Mile