Ledenwerving en promotie

Breng de sport naar inwoners toe

Wil jij nieuwe leden werven voor jouw vereniging? Of heb je behoefte aan andere promotie? Met alleen een flyer in de supermarkt kom je er niet. Het is belangrijk om het belang van je club te laten zien naar de doelgroep toe. Als je de sport naar iemand toebrengt, verlaag je de drempel. Mensen moeten het eerst proberen voordat ze weten of ze het leuk vinden.

De sport naar mensen toebrengen kan onder meer door je aan te sluiten bij bestaande evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Denk bijvoorbeeld aan de Avond4Daagse, koningsspelen, burendag, sportontmoeting of andere gemeentebrede activiteiten.

Sport try-out jeugd

Kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een sport? Dat kan tijdens het traject “Sport try-out jeugd”. Sportaanbieders worden op school uitgenodigd om kennismakingslessen te geven aan basisschoolleerlingen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dit kan tijdens de gymles, maar ook daarbuiten.

SenW is verantwoordelijk voor de coördinatie en verantwoording van “Sport try-out jeugd”. Dit betekent dat we sportaanbieders veel werk uit handen kunnen nemen; sportaanbieders zorgen voor menskracht om de lessen te geven, wij regelen het organisatorische deel. Hier staat ook een financiële vergoeding tegenover.

Door kinderen op deze manier kennis te laten maken met verschillende sporten, komen we dichter bij het doel van “Sport try-out jeugd”: kinderen stimuleren om zich als actief lid aan te sluiten bij een sportaanbieder. Want structurele beweging is gezond én geeft kinderen energie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij bespreken graag samen met jou wat er mogelijk is.

Sportloket

Sta jij al bij het Sportloket? Check het hier. Als je vereniging er nog niet tussen staat, kun je direct het formulier invullen. Een vermelding bij het Sportloket is namelijk mooie promotie voor jouw vereniging.

Subsidiemogelijkheden

Heb je geen budget voor ledenwerving of promotie? Laat dat je vooral niet tegenhouden! Er zijn namelijk diverse subsidiemogelijkheden voor het opzetten van extra activiteiten naast de reguliere trainingen. 

Klik hier voor de subsidiemogeijkheden