teamfit 4.png

Teamfit

Samen met Teamfit zetten we ons in voor een gezondere omgeving, op het gebied van voeding, roken en alcohol bij sportlocaties en andere ‘vrije tijd locaties’, voornamelijk gericht op de jeugd.

Niet bang worden nu, bier en bitterballen mogen blijven binnen onze aanpak! ;) Het gaat vooral om het toevoegen van gezondere opties; de keuze laten we nog altijd aan de leden/ bezoekers.

 

Wat is Teamfit?

Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich onder andere inzet voor een gezondere sportomgeving. Hierbij is er aandacht voor gezonder voedingsaanbod, rookvrije sportterreinen en verantwoord alcoholbeleid. Ontdek hoe leuk het is en ga ervoor met zijn allen!

In de uitvoering begeleidt een JOGG-Teamfit coach de sportlocaties kosteloos en geeft daarbij praktische tips en tools. Zij adviseren buurt- en sportlocaties en helpen met het opstellen van een actieplan, zodat elke locatie passende ondersteuning krijgt. Dit doen we samen met o.a. NOC*NSF, het Voedingscentrum, de Rookvrije Generatie, sportbonden en gemeenten.

Elke stap naar een gezondere sportlocatie telt! Goede initiatieven worden daarom beloond met de JOGG-Teamfit Topprestatiebadge.

 

Teamfit Alcohol.png.jpgTeamfit Voeding1.jpgTeamfit Voeding2.jpgTeamfit Roken.jpg

 

Werkwijze

In de opstartfase is SenW de contactpersoon voor Teamfit. Wij zullen met jullie in gesprek gaan voor een oriënterend gesprek om de wensen en behoeften te bespreken. Wanneer de stap kan worden gezet om Teamfit te implementeren, zal er een Teamfit coach zich betrekken bij de gesprekken om met zijn of haar kennis en kunde Teamfit uit te voeren.

Nieuwsgierig geworden en meer weten? Bekijk hier de site van Teamfit.

Website Teamfit