Bewegen op school

Meer beweegmomenten creëren voor kinderen

Bewegen is goed, maar meer bewegen is nog beter. Dat geldt helemaal voor kinderen. Motiveer jij je leerlingen om tijdens én buiten schooltijd in beweging te komen? Pak je verantwoordelijkheid als leraar en maak het verschil. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Veel bewegingsactiviteiten zijn snel in te passen, je moet alleen de juiste inspiratie weten te vinden. En die vind je hier.

Gymlessen

Geef je vaak dezelfde gymlessen? Ga dan eens op zoek naar nieuwe sportieve ideeën! Zo zorg je ervoor dat bewegen voor kinderen leuk is én blijft. Voor het gemak hebben we een aantal pagina’s waar je inspiratie vandaan kan halen voor je op een rijtje gezet. Niet alleen handig voor leuke gymlessen, maar ook voor bewegingsactiviteiten op het schoolplein tijdens de pauze.

Zoek je iemand die meedenkt over het aanbod van gymlessen? Neem contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met de juiste persoon.

Boek: Athletic skills model voor een optimale talentontwikkeling
Auteur: Rene Wormhoudt, Jan Willem Teunissen

Boek: Basisdocument bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs
Auteur: Chris Mooij, Marco van Berkel

Boek: Basislessen Bewegingsonderwijs
Auteur: Wim van Gelder, Hans Stroes

Boek: Sportspelen
Auteur: Jeroen Koekoek, Ivo Dokman

TikTok: Gymmeester Simon

TikTok: Gymmeester Mike

TikTok: Gymmeester Jari

TikTok: Meester Ardi

Instagram: Sportmeester Kevin

Instagram: De Spelles

Instagram: Gymmeester Daan

Instagram: Gymmeester Stan 

Motorische vaardigheden

De motorische vaardigheid van kinderen gaat achteruit. Maar hier is zeker wat aan te doen. Belangrijk is om de motorische vaardigheden van kinderen in kaart te brengen. Hiervoor werken wij met de MQ Scan. Deze scan monitort de motoriek van kinderen op de basisschool en draagt zo bij aan het vroegtijdig signaleren van eventuele motorische achterstanden.

Meer weten over de MQ Scan? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen en kunnen je meer vertellen over het uitvoeren van de MQ Scan. 

Sport try-out jeugd

Kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een sport? Dat kan tijdens het traject “Sport try-out jeugd”. Sportaanbieders worden op school uitgenodigd om kennismakingslessen te geven aan basisschoolleerlingen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dit kan tijdens de gymles, maar ook daarbuiten.

SenW is verantwoordelijk voor de coördinatie en verantwoording van “Sport try-out jeugd”. Dit betekent dat we sportaanbieders veel werk uit handen kunnen nemen; sportaanbieders zorgen voor menskracht om de lessen te geven, wij regelen het organisatorische deel. Hier staat ook een financiële vergoeding tegenover.

Door kinderen op deze manier kennis te laten maken met verschillende sporten, komen we dichter bij het doel van “Sport try-out jeugd”: kinderen stimuleren om zich als actief lid aan te sluiten bij een sportaanbieder. Want structurele beweging is gezond én geeft kinderen energie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij bespreken graag samen met jou wat er mogelijk is.

Overzicht schooltoernooien

Elk schooljaar worden er diverse schooltoernooien georganiseerd voor kinderen. Hier vind je een overzicht van alle schooltoernooien in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Het overzicht wordt aangevuld zodra de data waarop de schooltoernooien plaatsvinden bekend worden gemaakt.

Buurtsportcoach Dennis

Buurtsportcoach Dennis

E-mail: dennis.boele@senw-br.nl 

Telefoon: 06 28 05 77 17