zorg.jpg

Zorg & welzijn

Op een laagdrempelige manier mensen in beweging krijgen

Professionals zoals leefstijlcoaches, zorgprofessionals en buurtsportcoaches spelen een belangrijke rol bij het begeleiden van mensen naar meer bewegen. Maar hoe doe je dat? Mensen in beweging krijgen is makkelijker toe te passen dan je misschien denkt. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Zorg

Werken in de zorg is druk. Je hebt te maken met een strak schema en weinig personeel. Maar dat patiënten of bewoners in beweging blijven is wel belangrijk. Het maakt bewoners namelijk zelfstandiger. Heb je al eens gedacht aan een tafelspelletje tijdens het koffiemoment? Of een beweegoefening tijdens het aankleden? Sport en Welzijn kan hierin meedenken en ondersteunen. Jullie weten alles van verzorgen, wij weten alles over bewegen. Dat brengen we graag samen!

Daarnaast zoeken we bij SenW graag de samenwerking op met de eerstelijnszorg. Zo hebben we in samenwerking met huisartsen een project opgezet, "Bewegen op recept" waarbij aan patiënten bewegen als medicijn kan worden aangereikt. De Buurtsportcoach gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Welzijn

Ook op het gebied van welzijn is bewegen makkelijker in te passen dan je misschien verwacht. In veel gevallen kun je een stukje beweging toevoegen in de dagelijkse dingen die je al doet. Denk bijvoorbeeld aan het geven van taalles aan kinderen op school of mensen met een migratieachtergrond. Leer je iemand de Nederlandse woorden voor het menselijk lichaam? Doe dit door te bewegen op het Nederlandse kinderliedje Hoofd, schouders, knie en teen.

Denk jij aan het toevoegen van bewegen aan één van de initiatieven in jouw organisatie? Laat het ons weten. 

Bewegen op recept
Bewegen op recept

Buurtsportcoach

Buurtsportcoach

E-mail: buurtsportcoach@senw-br.nl

Telefoon: 0172 727 880