Zwementie

Zwemmen, ontspannen én bewegen voor mensen met dementie

Ben jij al bekend met Zwementie? Dit is een samenvoeging van de woorden zwemmen en dementie. Met dit sportieve project stimuleren we senioren met een (lichte) vorm van dementie om te sporten en te bewegen.

Het sporten en bewegen bestaat uit een combinatie van spierversterkende- en ontspanningsoefeningen in extra verwarmd water. Dit heeft namelijk een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van senioren met een (lichte) vorm van dementie.

Bij sportcentrum De Kuil kun je elke maandag van 11:00 tot 12:00 uur Zwementie volgen. Het zwemmen is voor de mantelzorgers en begeleiders gratis, de deelnemer betaald €8,85 (tickets zijn te koop aan de kassa). Wens je begeleiding tijdens, voor of na de activiteit met bijvoorbeeld omkleden of het water betreden? Dan dien je hiervoor zelf een begeleider mee te nemen.

Toos: "Oh fijn, bij het wakker worden op maandagochtend, eerste gedachte: straks lekker zwemmen! Eerst beweeg-oefeningen doen om alle spieren los te maken, de warming up. Daarna aqua jogging met als doel de bevordering van de balans, de reactie bij balspel, de zwaartekracht met dumbels etc. Zeer gevariëerd, maar ieder op zijn eigen tempo."

Zwementie.png

Contact

Meer weten over dit project of heb je nog een hulpvraag over het meedoen aan Zwementie? Buurtsportcoach Lisette of het personeel in het zwembad beantwoordt graag al jouw vragen.

Buurtsportcoach Lisette

Buurtsportcoach Lisette

E-mail: lisette.verleun@senw-br.nl

Telefoon: 06 52 18 93 24